Skip to main content

News

L’investigador de l’ICE Jordi Isern, nou president de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona

08 November 2021

Jordi Isern dona una conferència a l'Observatori Fabra dins el programa Sopar amb estrelles

L'investigador de l'Institut de Ciències de l'Espai (ICE-CSIC) Jordi Isern i Vilaboy va ser nomenat recentment president de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona (RACAB), que promou les ciències i les arts aplicades a l'àmbit de la cultura i la societat catalanes.

Especialitzat en astrofísica teòrica, Jordi Isern és doctor en Ciències Físiques per la Universitat de Barcelona. Els seus camps de recerca són les darreres etapes de l'evolució estel·lar, l'evolució de la galàxia i l'astronomia de raigs gamma (explosions de supernova). És membre de la Reial Acadèmia Europea de Doctors des del 2001, va presidir el comitè assessor científic de l'Observatori de Calar Alt entre el 2006 i el 2010 i va ser membre del comitè assessor de ciències espacials de l'Agència Espacial Europea (2013-2017). El 2012, va rebre el premi Narcis Monturiol de la Generalitat de Catalunya.

La Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona va ser fundada el 1764 com una societat literària i va rebre el seu nom actual el 1887. Té la seu a Barcelona i forma part del patrimoni de l'Acadèmia l'Observatori Fabra. Es divideix en set seccions: matemàtica i astronomia, física, química, ciències de la Terra, biologia, tecnologia i arts.

Més informació


Podeu trobar més informació aquí.

Podeu llegir el seu blog "Exploració del Cosmos" a Divulcat.

Contacts


Institute of Space Sciences (ICE-CSIC) and Institute of Space Studies of Catalonia (IEEC)