Skip to main content

News

L’ICE-CSIC participa en la Nit de la Recerca 2023

Amb motiu de la Nit de la Recerca, unes jornades de divulgació científica que s'organitzen al llarg d'Europa al voltant del 29 de setembre on investigadors i investigadores apropen la seva feina a través de projectes, tallers i xerrades per a públic general, des de l'Institut de Ciències de l'Espai (ICE-CSIC) participarem en diferents activitats al llarg de la setmana.

Observació solar a la UAB

L'ICE-CSIC, en col·laboració amb l'associació d'astronomia de la universitat AstroUAB, celebra una observació solar oberta al públic general al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

 

Science Slam CSIC Cataluña

Per quart any consecutiu, centres i instituts del CSIC a Catalunya participen de manera conjunta a la Nit de la Recerca amb una Science Slam. En aquesta activitat 8 ponents que es troben realitzant la tesi o un postdoctorat a diferents instituts realitzaran microxerrades sobre el seu tema de recerca en to divulgatiu.

Després de l'esdeveniment, es jugarà a un trivial, en què es podran guanyar múltiples premis.

Programa:

  • Stefano Falcone (Instituto de Análisis Económico, IAE-CSIC), “El llegat de les conquestes medievals en el conflicte social a la Catalunya del segle XX”.
  • Estefanía Bravo-Castellano (Geociències Barcelona, GEO3BCN-CSIC), “El papel clave de una placa tectónica insignificante en el Mediterráneo”.
  • Simranpreet Kaur (Instituto de Ciencias del Espacio, ICE-CSIC), “Radio Telescopes: The giant ears to decode the cosmic harmonies”.
  • Janan Gawra Epigenetics (Instituto de Diagnóstico Ambiental y Estudios del Agua, IDAEA-CSIC), “How the environment affects our DNA”.
  • Carla Riera Llobet (Instituto de Microelectrónica de Barcelona, IMB-CNM-CSIC), “La importància de creuar disciplines”.
  • Jorge Gandía (Instituto de Química Avanzada de Cataluña, IQAC-CSIC), “Malalties cardiològiques sota una nova llum”.
  • Cristina Flox Donoso (Instituto de Ciencia de Materiales, ICMAB-CSIC), “Nueva generación de sistemas de almacenamiento de energía: Baterias de Flujo Redox”.
  • Joan Pere Pascual (Instituto Botánico de Barcelona IBB, CSIC-Ajuntament de Barcelona).

Einstein a Cataluña

L’investigador Emilio Elizalde (ICE-CSIC, IEEC) farà la xerrada: “Einstein a Catalunya: relativitat i cosmologia” dins del bloc de xerrades científiques de 20 minuts a Casa Golferichs (Barcelona).

La Nit de la Recerca en Girona

L’investigador Josep M. Trigo-Rodríguez participarà a la jornada ‘La Investigació a Escena’ el 28 de setembre de 17:30 a 18:00 h, amb la xerrada inaugural “L'evolució del clima terrestre i el canvi climàtic antropogènic”, al CaixaForum Girona.

La Nit de la Recerca en la escuela Gabriel Castellà i Raich

Per segon any consecutiu, l'ICE-CSIC participarà en una sèrie d'activitats preparades dins la Nit de la Recerca a l'escola Gabriel Castellà i Raich (Igualada), amb la qual col·labora dins del projecte Magnet des de l'any 2021.

Aquest any, el personal investigador de l'ICE-CSIC formarà part de la jornada amb un punt de telescopis per fer una observació solar i astronòmica, un repte per detectar taques solars amb un telescopi especialitzat, i un stand per aprendre sobre astronomia a partir de treballs manuals.

 

 

 

 

Contacte


Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
jorge Rivero & Alba Calejero