Skip to main content

News

Josep M. Trigo rep el premi Joan Lluís Vives pel seu llibre La Terra en perill

14/07/2023
  • El llibre La Terra en perill. L’impacte d’asteroides i cometes de l’investigador Josep Maria Trigo i Rodríguez (ICE-CSIC, IEEC) rep el premi Joan Lluís Vives a l’edició universitària dins de la categoria de Ciència y Tecnologia.

  • L’entrega dels V premis Joan Lluís Vives a l’edició universitària s’ha celebrat divendres 14 de juliol a la Universitat Jaume I.

L'investigador Josep M. Trigo a la sala blanca de meteorítica de l'Institut de Ciències de l'Espai..

Josep M. Trigo-Rodríguez, a la sala blanca de meteorítica de l'Institut de Ciències de l'Espai (ICE-CSIC)

L’investigador Josep M. Trigo-Rodríguez  (ICE-CSIC, IEEC) ha guanyat el premi Joan Lluís Vives a l'edició universitària al millor llibre de ciència i tecnologia per La Terra en perill. L’impacte d’asteroides i cometes. El volum, que forma part de la col·lecció de divulgació científica Catàlisi, explica com la comunitat científica es prepara per afrontar l'impacte d'asteroides potencialment perillosos i com l'estudi dels cràters d'impacte i altres evidències han permès aprofundir en el coneixement dels seus efectes al passat del nostre planeta. La tasca de conscienciació sobre el risc d'impacte amb asteroides ha afavorit el desenvolupament de programes per descobrir i seguir aquests astres sobre la base de nous detectors: telescopis moderns i missions espacials que permeten catalogar i estudiar la seva naturalesa.

Els premis Joan Lluís Vives són una iniciativa de la Xarxa Vives d'Universitats que reconeixen l'edició universitària en català a partir de l'interès, la rellevància i l'oportunitat en la transmissió del coneixement, la qualitat de l'edició i l'impacte de les publicacions a les revistes especialitzades i en mitjans de comunicació.

El lliurament dels V premis Joan Lluís Vives a l'edició universitària ha tingut lloc el divendres 14 de juliol a la Universitat Jaume I, coincidint amb el lliurament de la Medalla d'Honor 2023 de la Xarxa Vives d'Universitats. En el marc de La Setmana del Llibre en Català, que se celebrarà del 8 al 17 de setembre del 2023, es farà un acte públic amb la presència dels autors el dimarts 12 de setembre, a les 16:30 h, al Moll de la Fusta, a Barcelona.

Més informació


  • La Terra en perill. en peligro. L’impacte d’asteroides i cometes, Edicions de la Universitat de Barcelona, 2022. Català, Castellà.

Contacte


Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
Jorge Rivero & Alba Calejero

Investigador de contacte
Josep M. Trigo