Skip to main content

News

L'ICE-CSIC celebra la Setmana de la Ciència i la Tecnologia 2023

Banner promocional Semana de la Ciencia y la Tecnología en el CSIC

En el marc de la Setmana de la Ciència i la Tecnologia, l'Institut de Ciències de l'Espai (ICE-CSIC) organitza i participa en diverses activitats per a públic general i per a públic universitari i escolar. Troba tots els detalls a continuació.

Documental 'Un refugi en els estels'

 

Un refugi en els estels és un documental sobre el conflicte del Sàhara Occidental a través de l'experiència d'un projecte de divulgació d'astronomia als camps de refugiats de Tindouf.

L'Institut de Ciències de l'Espai (ICE-CSIC) col·labora en el projecte Amanar, que va néixer com un projecte divulgatiu per inspirar la comunitat sahrauí a través de l'observació de l'univers i el desenvolupament d'habilitats científiques, així com per fomentar el sentit d'unitat sota el mateix cel. Durant la Setmana de la Ciència, es podrà assistir al visionament del documental Un refugi en els estels a la sala cinema de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) sobre el projecte Amanar, una iniciativa de GalileuMobile que el 2019 va dur a terme activitats de divulgació astronòmica als cinc camps de refugiats sahrauís.

A través de les activitats del projecte, el documental presenta una visió general del conflicte del Sàhara Occidental, així com del coneixement astronòmic tradicional sahrauí a través d'entrevistes amb ancians i dones sàvies per intercanviar coneixements astronòmics i registrar-ne les representacions del cosmos. Un refugi en els estels forma part de la narrativa transmèdia Desert Stars, una cocreació entre el poble sahrauí i l'equip de GalileoMobile.

Observació astronòmica #LookUp

L'ICE-CSIC celebra la segona observació nocturna oberta al públic general i universitari al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a la Plaça Cívica.

Hi participarà personal investigador i d'enginyeria de l'institut, que resoldran tots els dubtes sobre astronomia i la seva feina al centre. Apropa't i mira la lluna, els estels, Saturn, Júpiter... Mira al cel amb nosaltres! #LookUp

 

Observacions astronòmiques en una residència per a la tercera edat

 

L'ICE-CSIC assistirà a la residència de tercera edat Florida Daurada per fer observacions nocturnes amb telescopis especialitzats i compartir curiositats sobre l'astronomia amb els i les residents i les seves famílies.

  • Dijous 23 Novembre a les 19:00
  • Residència Florida Dorada, Caldes d'Estrac (Barcelona)

 

 

Contacte


Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
Jorge Rivero & Alba Calejero