Skip to main content

News

L'ICE-CSIC col·labora amb el projecte CESAR de l'Agència Espacial Europea per a la formació de professorat en ciències espacials

Aquesta imatge mostra el raig i l'ombra del forat negre al centre de la galàxia M87 junts per primera vegada. Crèdits: R.-S. Lu (SHAO), E. Ros (MPIfR), S. Dagnello (NRAO/AUI/NSF).

Aquesta imatge mostra el raig i l'ombra del forat negre al centre de la galàxia M87 junts per primera vegada. Crèdits: R.-S. Lu (SHAO), E. Ros (MPIfR), S. Dagnello (NRAO/AUI/NSF).

A partir del curs 2023-2024, l'Institut de Ciències de l'Espai (ICE-CSIC) col·labora amb el projecte CESAR de l'Agència Espacial Europea (ESA), que organitza cursos de formació en línia per a professorat sobre temes relacionats amb les ciències espacials. Del 5 al 8 de febrer de 2024 tindrà lloc el segon curs del període acadèmic, aquesta vegada centrat en els forats negres.

Les formacions, de 4 dies i bimensuals, se centren en temes d'avantguarda en astrofísica i exploració espacial incloent-hi experts tant de l'ESA com d'altres entitats col·laboradores. El segon dels quatre cursos en castellà del curs 2023-2024 es titula "Els forats negres" (vegeu més informació aquí), i el professorat es pot inscriure gratuïtament en el següent enllaç.

El programa del curs se centrarà en un viatge per la fascinant ciència dels forats negres, des de nocions bàsiques fins a recerca d'avantguarda com la ciència darrere de les primeres imatges dels forats negres. Tot això s'acompanya de demostracions sobre com portar aquests temes a l'aula. En aquest curs hi participaran Mar Mezcua, investigadora de l'ICE-CSIC i de l'IEEC, i Jorge Rivero, responsable de l'Oficina de Comunicació i Divulgació de l'ICE-CSIC.

L'equip CESAR organitza el curs en col·laboració amb l'Instituto de Astrofísica de Canarias (IAC) i en particular el Proyecto de Telescopios Robóticos (PETER), l'Instituto de Astrofísica de Andalucía (IAA), el Centro Territorial de Innovación y Formación del Profesorado de Madrid Oeste (CTIF Madrid Oeste), el Centro de Formación, Innovación y Recursos Educativos de la Comunidad Valenciana (CEFIRE Valencia), la Ciudad de las Artes y las Ciencias de Valencia (CAC), l'Institut de Ciències de l'Espai (ICE-CSIC), el Observatorio Astronómico Nacional i l'Observatorio de Yebes i de l'Argentina, la Comisión Nacional de Actividades Argentinas (CONAE) i l'Instituto Nacional de Formación al Docente (INFoD).

Més informació


Contacte


Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
Jorge Rivero & Alba Calejero