Skip to main content

News

L'Institut de Ciències de l'Espai participa a la Nit de la Recerca 2022

22/09/2022

La setmana que ve se celebra la Nit de la Recerca, una jornada en què tenen lloc diferents activitats, tallers i xerrades de divulgació científica amb l'objectiu d'apropar la investigació a tots els públics.

Des de l'Institut de Ciències de l'Espai (ICE-CSIC) participarem a diferents activitats programades al llarg de la setmana:

El naixement de l'Univers

L'investigador Emilio Elizalde (ICE-CSIC & IEEC) farà la xerrada “El naixement de l'Univers”, dins un bloc de 4 xerrades de 20 minuts cadascuna al centre cívic Sant Josep, a l'Hospitalet de Llobregat.

 

Més informació aquí: https://lanitdelarecerca.cat/bloc-i-de-xerrades-cientifiques-a-cc-sant-joan/

 

Microxerrades: Science Slam!

Els centres CSIC a Catalunya participen conjuntament amb una sèrie de xerrades presencials en format Science Slam (5-7 minuts), on científics i científiques del CSIC divulguen sobre els seus projectes de recerca. Les xerrades poden ser en català, castellà o anglès. A través d'eines de participació en línia com Slido, el públic podrà votar les xerrades segons diferents categories, així com un trivial final amb preguntes relacionades amb les xerrades. Es donarà un premi tant a les xerrades més votades com al públic guanyador del trivial.

L'investigador predoctoral Abubakr Ibrahim participarà amb la xerrada en anglès: “Magnetars and their general properties”.

  • Setembre 29, 18 a 20 h
  • Blacklab bar (Barcelona)

Abubakr Ibrahim forma part d'ERC Magnèsia, un projecte de recerca que desenvoluparà un exhaustiu cens de magnetars mitjançant una aproximació innovadora que elaborarà el primer model sintètic de població de púlsars capaç d'encaixar amb els límits d'observacions multibanda, tenint en compte models a 3D d'evolució de camps magnètics i índexs de llampada d'estrelles de neutrons.

Més informació: https://lanitdelarecerca.cat/microxerrades-science-slam-a-black-lab/

 

La Nit de la Recerca a l'escola Gabriel Castellà i Raich

El personal investigador de l'Institut de Ciències de l'Espai participarà en una sèrie d'activitats preparades dins la Nit de la Recerca a l'escola Gabriel Castellà i Raich, a Igualada, el proper 30 de setembre.

Es faran una sèrie d'activitats, tallers, jocs i dinàmiques per a alumnat i famílies. També es realitzarà una observació solar i astronòmica, en què participaran investigadors i investigadores de l'ICE-CSIC.

 

 

 

Contacte


Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.
Alba Calejero